Usko

 

Apostolinen uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan,

Isään, Kaikkivaltiaaseen,

taivaan ja maan Luojaan,

ja Jeesukseen Kristukseen,

Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme,

joka sikisi Pyhästä Hengestä,

syntyi neitsyt Mariasta,

kärsi Pontius Pilatuksen aikana,

ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin,

astui alas tuonelaan,

nousi kolmantena päivänä kuolleista,

astui ylös taivaisiin,

istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella

ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,

ja Pyhään Henkeen,

pyhän yhteisen seurakunnan,

pyhäin yhteyden,

syntien anteeksiantamisen,

ruumiin ylösnousemisen

ja iankaikkisen elämän.

 

Raamattu

Koko Raamattu on pyhä kirja, joka ilmoittaa meille Jumalan ihmisten kielellä. Raamattu on syntynyt Pyhän Hengen vaikutuksesta ihmisten välityksellä.

Raamatun Sanan kautta Pyhä Henki synnyttää uskon, pitää sitä yllä, lohduttaa ja rohkaisee. Laki paljastaa synnin ja herättää synnintunnon. Evankeliumi synnyttää uskon ja pitää sitä yllä. Näin Raamattu paljastaa sisimpämme ja osoittaa meille Jeesusta Kristusta Vapahtajana ja Pelastajana.

Uskomme ja oppimme ainoa perustus on Jumalan Sana. Seurakunta rakentuu apostolisen uskon ja opin varaan. Seurakunnan tehtävänä on opettaa Jumalan Sanaa ja auttaa elämään sitä todeksi.

* Ps. 119:105 * Room. 10:17 * 2. Piet. 1:21

 

Jumala

Jumala on yksi, kolmiyhteinen ja kolme persoonaa; Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kolmiyhteinen Jumala on pyhä, vanhurskas ja iankaikkinen.

Jumala on luonut kaiken olemassa olevan ja pitää sitä yllä. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Kaikki ihmiselämän hyvät asiat ovat arvokkaita Jumalan lahjoja.

Syntiinlankeemuksessa ihminen menetti yhteyden Luojaansa. Jumala ilmoitti itsensä ihmisille voidaksemme löytää yhteyden häneen ja pelastua.

Kaikki kristityt ovat taivaallisen Isän lapsia. Taivaallinen Isämme huolehtii meistä kärsimystenkin keskellä ja johdattaa iankaikkiseen elämään taivaassa hänen luonaan.

* 1. Moos. 1:1-2 * Joh. 1:1-3, 3:16 * Jaak. 1:17 * 1. Joh. 3:1-2

 

Jeesus Kristus

Jumala ilmoitti itsensä Pojassaan. Jeesus Kristus syntyi neitseestä historialliseksi henkilöksi. Jeesus eli ihmiselämän tekemättä syntiä, teki ihmeitä ja osoitti millaista on elämä Jumalan yhteydessä. Herramme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus on todellinen Jumala ja todellinen ihminen. Hän kantoi syntimme ristille, kuoli syyttömänä koko maailman syntien tähden, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle. Hän voitti synnin, kuoleman ja Perkeleen vallan.

Saamme uuden elämän Jeesuksen yhteydessä Jumalan lahjana kun käännymme Jumalan puoleen, uskomme Jeesukseen ja pyydämme syntien anteeksiantamusta. Tämä tapahtuu armosta Kristuksen työn perusteella. Usko Kristukseen tekee meistä kristittyjä ja tuo meidät Jumalan lasten vapauteen.

* Luuk. 1:34-35 * Joh. 1:6-34 * Room. 10:9, 3:22-24 * Gal. 2:20 * Fil. 2:6-11 * Ilm. 1:17-18

 

Pyhä Henki

Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, synnyttää uskon ja rakkauden, kasvattaa ja antaa voiman elää Kristuksen omana kuuliaisena Jumalan tahdolle.

Isä ja Poika lähettivät Pyhän Hengen kaikkien omiensa puolustajaksi ja opettajaksi. Tarvitsemme Pyhän Hengen työtä, sillä kristitty on pyhä ja syntinen elämänsä loppuun asti.

Pyhä Henki kokoaa seurakunnan eli Kristuksen ruumiin kaikista uskovista ja varustaa heidät yhä voimallaan. Hän lahjoittaa seurakunnalle erilaisia armolahjoja ja palveluvirkoja lähetyskäskyn toteutumiseksi.

* Joh. 14:16, 26, 16:17 * Apt. 1:8 * Room. 8:14-16 * 1. Kor. 12:4-5

 

Jeesuksen takaisin tulo ja viimeinen tuomio

Jeesus tulee takaisin aikojen lopussa tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Ne, jotka eivät ole uskoneet, tuomitaan kadotukseen. Iankaikkisen elämän saavat ne, jotka uskoivat.

Jeesus kehotti seurakuntaansa odottamaan hänen paluutaan, jonka ajankohtaa emme tiedä. Jeesuksen takaisin tulo on riemullinen toivomme. Siihen liittyvät yksityiskohdat tulevat julki hänen tullessaan.

* Matt. 25:13 * Joh. 5:28-29 * Room. 8:34 * Ilm. 22:20

 

Ylösnousemus ja iankaikkinen elämä

Kaikki Kristukseen uskovat elävät iankaikkista elämää jo nyt. Kuollessamme ruumiimme hajoaa, mutta sielumme elää. Aikojen lopulla tapahtuu ruumiin ylösnousemus. Näemme Herran lopulta kasvoista kasvoihin. Kaikki kärsimys ja kipu pyyhitään pois. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan ilman pahuutta. Silloin yhdessä kaikkien pyhien kanssa palvelemme Jumalaa ikuisesti iloiten hänen rakkaudestaan.

* Joh. 5:24 * Joh. 11:25-26 * 1. Tess. 4:14-18 * Ilm. 21:3-4, 22:3-5