Vuosi vaihtui

Vuoden vaihtuminen on monesti uuden alkua tai lupausten tekoa tai jotain muuta, sillä hetkellä merkityksellistä.

Tämän vuoden alku oli meille muutosta, olemme muuttaneet, asumme kahdestaan kerrostalossa. Maailma kulkee latuaan, muutoksia ja vuoden alkuja tulee ja menee, jopa niin että osa vaihtuu syksyllä, osa keväällä. Osa elää vuotta 5778, osa vuotta 1439, osa vuotta 2561 ja jopa vuodessa 2010 on osa menossa. Nnoin puolet ihmisistä kuitenkin on tässä 2018 vuodessa.

Mikä sitten muuttuu vuosien varrella? No peilistäkin näkee osan muutoksista, osaa voi seurata Raamatusta, esim. Markuksen evankeliumin 13. luku kertoo hyvin tästä ajasta. Mutta onko jotain joka pysyy eikä muutu ja vanhene?

-Jos olisikin jotakin, mistä sanotaan: ”Katso tämä on uutta”, niin on sitä ollut ennenkin, muinaisina aikoina, jotka olivat ennen meitä.” – lainaus Saarnaajan kirjasta.

Raamattu ei vanhene, eikä sen pitäisi muuttuakaan, tosin niin usein sitä muutetaan itselle sopivaksi. Muun muassa Hitler kirjoitutti arjalaisuuteen sopivaksi oman raamattunsa, josta kaikki juutalaisuuden viittauksetkin oli poistettu ja käskyjäkin oli 12. No sehän oli sitä aikaa….. Ei, ei vaan se on tätä aikaa naapurimaa Ruotsissa vuonna 2017, kirkko antaa ohjekirjassaan ohjeen käyttää Herra sanan sijaan sukupuolineutraalia vaihtoehtoa. Suosituksena käyttää Gud – Herren sanan sijaan ja Pyhästä Hengestä voi käyttää feminiinimuotoa ”den heliga Anden” sen sijaan että käyttäisi perinteistä maskuliini muotoa ”den helige Anden”!! Ruotsi??

Niin se maailma muuttuu, muutummeko me? Onko meille tärkeää olla uskovia jotka elävät edelleen Raamatun alkuperäistä tarkoitusta, vai haluammeko muuttaa sitä omiin tarkoituksiimme sopivaksi? Sitä kannattaa miettiä, sillä Jumala ei jaa kunniaansa, ja vihaa hylkäämistä (Malakia 2:16). Kannattaa miettiä omaa suhtautumistaan Jumalan sanaan ja yrittää elää niin ettei tarvitse sitten katua jälkeenpäin.

Tämä kirjoitus lienee blogi tai vain hajanaisia ajatuksia vuoden vaihtuessa tai sitten jollekin muistutukseksi miksi uskomme ja mihin uskomme.

Siunattua kuluvaa vuotta 2018, Heprealaiskirjeen 10:23-25 sanoin, pidetään huolta toisistamme.

-jussi-