Rento seurakunta – mahdottomuusko?

jussi_mov

Kaarinan Kotikirkko mainostaa nettisivuillaan olevansa rento, kodinomainen seurakunta. Näkyykö tuo rentous meissä tai meistä ?  Olen ehkä jäävi vastaamaan, mutta yritän selventää, miten se näkyy minussa.

Olen yksi vanhimmiston jäsen ja pienessä seurakunnassa, jossa ei ole johtavaa työntekijää, vanhimmisto on srk:n johtajan paikalla. Iältänikin olen vanhemmasta päästä se näkyy harmaiden määrässä, ei niinkään tilanteisiin ’ajautumisessa’. Vanhimmiston tehtävä seurakunnassa on olla hengellinen johto ja myös vastuussa hengellisestä linjasta, kyseisessä seurakunnassa. Helluntailiikkeen seurakunnissa on pieniä vivahde-eroja painotuksissa, jotka huomaa käydessään eri seurakunnissa.

No se rennompi ote, meitä oli kaksi vanhimmiston jäsentä ja kolmas mies mukana radio Auran Aaltojen ja Melodian ’Movember-kisassa’, nyt tämän viikon on, ensin Auran Aalloilla ja sitten keskiviikosta alkaen Melodian puolella, pyörinyt voittamamme mainoskampanja. On huomion arvoista se, että kolme ’hihhulia’ voitti esim viisi TPS-lätkäjoukkueen jäsentä äänestyksessä 😉 tosin Tepsin kausi on muutenkin ollut aika alamaissa.

Me viihdymme seurakunnan vastuunjakajien kanssa tilanteissa, joissa voimme olla omana itsenämme, emme jaksa vetää roolia eri tilanteisiin, uskomme tulee näkyä vaikka elämmekin työelämän ja perhekiireiden keskellä. Siksi uskallamme sanoa olevamme rennompi perheenomainen seurakunta. Meillä ei ole pukeutumiskoodeja, toki vaatteet tulee olla päällä, kun Herran huoneeseen tulee, sekin on osa kodinomaisuutta. Pienenä seurakuntana on helpompi toteuttaa läheisempää linjaa yleensäkin.

Kannattaa itse tulla katsomaan, olemmeko sitä mitä sanomme olevamme, vai ’vedätetäänkö’ vaan, kun kirjoituksissa se on niin helppoa.

Liitän mukaan kuvani, joka voitti yleisöäänestyksen radion FB:ssa ja näin olin mukana edesauttamassa Kaarinan Kotikirkon kokonaisvoittoa ja  voittamassa arvokasta palkintoa mainoskampanjan muodossa.

Muuten teet hyvin jos osallistut Movember-keräykseen, se auttaa meitä miehiä, eri tutkimusten muodossa.

Tule tutustumaan ja katsomaan olemmeko sanojemme mittaisia,  Hovirinnantie 5, Kaarina on osoitteemme ja tilaisuudet näet tapahtumia-osiosta etusivun valintapalkeissa.