Palveleva seurakunta ja Jumalan palvelija

Näitä nimityksiä kuulee käytettävän kiitettävän usein. Kuitenkin tulee mieleen, onko sana palvella ymmärretty ihan oikein. Kun puhumme palvelevasta seurakunnasta, tulee miettiä, ketä se palvelee? Juhlapuheista kuultaa läpi että palvelu on tapahtunut puhujaa kohtaan. Entäpä Jumalan palvelija, nykykielen tarkoituksessa. Tarkoittaako se palkattua työntekijää joka on palvellut hyvin seurakuntaa, no hautajaispuheissa noita palvelijoita on pilvin pimein.

Olen miettinyt onko seurakuntamme suunta palvella ihmistä, ihmisiä vai itseämme, eli kenelle teemme palveluksen? Kun teemme työtä, teemmekö sen Jumalan vai ihmisten vuoksi. Onko motiivimme tarkoitettu palvelun kehittämiseen vai palveltavaksi?

Tunnen muutamia ’maan hiljaisia’ joita voi sanoa todellisiksi Jumalan palvelijoiksi, he auttavat lähimmäistä, oli tuttu tai tuntematon. He eivät kerro eivätkä saalista pisteitä tekemisestään vaan heistä kuulee autetuilta. Onko palveleva seurakunta paikka jossa jokainen saa apua, henkistä ja aineellista vai onko palveleva seurakunta paikka jossa harrastetaan jumalanpalveluksia?

Me palvomme Jumalaa, se on oikein. Jumala rakasti maailmaa niin, että antoi poikansa Jeesuksen sen edestä ristille ja Jeesus suoritti tuon palvelutehtävän täydellisesti. Herääkin kysymys, miten voimme palvella Jumalaa, palvonta ja palvelu eivät liene synonyymeja. Tuleeko meidän palvella sanoin, puhein vai elämällä niin että Kristuksen rakkaus heijastuu elämästämme ja sen kautta saamme palvella jotakuta jollain tavalla. Tapa voi olla kuuntelu, apu, rukous tai vaikka taisteleminen toisen kärsimää vääryyttä vastaan. Vai voiko?

Puhummeko vai teemmekö palvelusta, toinen toisillemme vai kenelle? On joskus hyvä pohtia sanoja tapaa puhua ja tehdä. Muistettava on kuitenkin se ettemme voi muuttaa kuin omaa itseämme kuten seurakuntaamme syksyllä Galatalaiskirjeestä opettava Pete asian ilmaisee. Onko meillä alttiutta palvelutehtävään? –Kristittyinä- vai voittaako helpompi, puhumalla tehty urakka, sanotaanhan että hyvä työmies saa päivän palkan vaikka puhumalla 🙂

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.